Objavljeno 04.01.2023

VAŽAN WAS ASORTIMAN ZA ZIMSKI PERIOD

VAŽAN WAS ASORTIMAN ZA ZIMSKI PERIOD


WAS je proizvođač koji se izdvaja na tržištu od samog početka, od 1979. godine kada je tvrtka osnovana u najrazvijenijoj industrijskoj regiji u Poljskoj. Njihovi proizvodi su poznati u automobilskoj industriji, naročito u kategoriji rasvjete. Njihov asortiman gabaritnih svjetala, lampi, maglenki i katadioptere se koristi u većini zemalja svijeta, a mi smo ponosni što ih možemo ponuditi i na bosanskom tržištu. Ovaj brend se pridržava sve europske regulative i standarde i koristi najsuvremenije tehnologije u proizvodnji, u skladu s ekološkim okvirima. Imaju dva važna certifikata: Quality Management Certificate ISO 9001; i Certificate of Environmental Management System ISO 14001. Na njihovim web stranicama možete vidjeti i brojne nagrade koje su osvojili zahvaljujući svojem velikom doprinosu u automobilskoj industriji.



ZAŠTO JE VAŽNO IMATI ODGOVARAJUĆE DIJELOVE ZA ZIMU


U našem asortimanu možete pronaći dobar deo dijelova koji su bitan faktor sigurnosti na svakom vozilu.  Jedni od najbitnjih jesu katadiopteri

Katadiopteri su vrsta optičke opreme koja se koristi za poboljšanje vidljivosti u situacijama s lošim vidljivostima, kao što su magla, snijeg ili kiša. Oni se obično nalaze na prednjem dijelu vozila i sastoje se od reflektora i kristala koji reflektuju svjetlost i proširuju vidljivi poligon ispred vozila. Katadiopteri su korisni jer pomažu vozaču da bolje vidi put ispred sebe i da se lakše suoči s opasnostima na cesti. Međutim, treba imati na umu da su katadiopteri samo pomoćno sredstvo za poboljšanje vidljivosti i da ne mogu zamijeniti oprezno vožnje ili druga sigurnosna sredstva.

Maglanke ili svjetla za maglu su uređaj koji se koristi na automobilima za poboljšanje vidljivosti u magli ili drugim sličnim uvjetima. Svjetla za maglu se obično postavljaju na prednji dio vozila i služe za osvjetljavanje puta ispred vozila u magli ili drugim uslovima smanjene vidljivosti.

Maglenke su obično napravljena od svjetlosne cijevi ili LED-a i imaju široki snop zraka koji se spušta prema dolje. Ovo omogućava da se svetla za maglu koriste za osvetljavanje puta ispred vozila u magli ili drugim uslovima smanjene vidljivosti.

Svjetla za maglu su važna za sigurnost vožnje jer omogućavaju vozaču da vidi cestu ispred sebe i druge učesnike u saobraćaju u uslovima smanjene vidljivosti. Ovo pomaže u smanjenju rizika od sudara ili nesreće.

Gabariti su bitni u zimskom periodu jer su uvjeti ceste često lošiji u odnosu na ljetni period zbog snijega, leda i drugih vremenskih utjecaja. Gabariti su mjerila koja određuju najveće dozvoljene dimenzije i težinu vozila na cesti, a koja se moraju poštivati tijekom vožnje.

U zimskom periodu, gabariti su bitni jer povećana težina snijega ili leda na krovu ili drugim dijelovima vozila može uzrokovati prekoračenje dozvoljenih mjerila. To može dovesti do otežanog kretanja vozila i smanjenog opipljivosti te povećati rizik od nezgoda.

Osim toga, prekoračenje gabarita tijekom zimskog perioda također može dovesti do oštećenja ceste ili drugih infrastrukturalnih objekata, što može uzrokovati dodatne probleme i troškove za održavanje. U skladu sa njihovom funkcijom moramo imati ispravne gabaritne lampe kako bismo izbegli potencijalnu štetu na putu i tokom vožnje u nepovoljnijim uslovima.


U cijlekupnom asortimanu WAS proizvoda možete pronaći i ostale dijelove koji su veoma bitni za očuvanje vašeg vozila. Pored toga, možete pronaći i druge dijelove za koje sa sigurnošću možemo reći da je neizbježno

 
tagovi:

Dodaj komentar

Tvoj komentar će biti pregledan prije objave.

Traženi artikl već postoji u korpi

Da li želite da izabranu količinu dodamo na postojeću?

Tvoje liste želja