KolačićiPravila o kolačićima

Što su kolačići (cookies)? 

Kolačići predstavljaju dodatne datoteke koji se arhiviraju na tehnološkim uređajima poput računara ili mobilnog telefona prilikom posjete web stranicama. Oni pohranjuju i memorišu vaše radnje na određenoj web stranici, poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta, a njihov cilj je da ih ne morate ponovno unositi prilikom vraćanja na istu web stranicu ili prilikom prelaska s jedne stranice na drugu. Kolačići omogućuju Google lokacijama da zapamte informacije koje vi prvobitno popunite i na osnovi njih web-lokacije će moći upravljati drugim podacima i olakšati vam postupak identifikacije; lakše će se prepoznavati vaše ciljane funkcije u daljnjem radu. Naprimjer, ukoliko odaberete područje na kome se nalazite, zapamćena informacija se obrađuje i na osnovu toga može vam biti ponuđeno nešto što vas zanima na tom istom području bez da ga sami pretražujete.

 

Na koji se način koristimo kolačićima?

Bel Car Cargo d.o.o. koristi nekoliko vrsta od kojih su jedni tehničke prirode, a ostali su dodatni kolačići koje ćemo obrazložiti u nastavku. Prihvatanjem samo tehničkih kolačića funkcionalnost ove internet stranice bi bila ograničena. To znači da postoje kolačići koje vi u startu možete dozvoliti, a oni se tiču čuvanja vaših podataka zbog autentičnosti. U ovom slučaju na primjer, pamtiće se vaše korisničko ime i drugi podaci koje ste ostavili, a kasnijim kretanjem sa stranice na stranicu, nećete ih moći ponovo kreirati ako ste to već jednom napravili. Ovi privremeni ili trajni kolačići mogu biti ograničeni na nekoliko sati, a vaše je pravo da ih obrišete ukoliko to želite. Prihvatanjem kolačića osigurava se i sigurnosna provjera vaše autentičnosti, kao i pitanje zloupotrebe autentičnosti. Na ovaj način obrađujemo podatke kako bismo utvrdili mogućnost prevare ukoliko neko pokuša zloupotrebiti vašu autentičnost. Bel Car Cargo d.o.o. koristi kolačiće multimedijskih sadržaja kao što su kolačići za flash player koji se koristi za vrijeme trajanja pregleda stranice. U sklopu navedenih su i kolačići trećih strana, ukoliko želite djeliti dodatke društvenim mrežama i njihovim prihvatanjem ova aktivnost je moguća za prijavljene članove društvenih mreža. Daljnji proces i aktivnost zavisi od društvenih mreža na kojima ste prijavljeni i na kojima želite objaviti određeni sadržaj, a ne zavisi od naše web stranice. Navedeni kolačići se mogu koristiti u procesu Google Analytics ili Google Map kako bi se vodila statistika posjećenosti naše web stranice i ostalih analiza. Kolačiće trećih osoba možete odbiti prilikom prve posjete našoj stranici.

Gore navedene odredbe i njihovo odobrenje možete opozvati u skladu s vašim željama. Našu internet stranicu možete koristiti i bez kolačića, kao i ograničiti njihovu upotrebu ili deaktivirati korišćenje kolačića u svakom trenutku. Takođe, možete i blokirati kolačiće uz pomoć raznih alata. O tome možete više pročitati na internet stranicama s informacijama o dozvoli i blokiranju kolačića. U mogućnosti ste otkazati oglase koji će vam se potencijalno nuditi, a u skladu su s vašim interesima. Ukoliko vas oglas/vijest/ili treći podatak odvede na drugu stranicu, potrebno je pročitati njihove vlastite informacije, jer naše odredbe važe samo za našu web stranicu.

Bel Car Cargo d.o.o. ne koristi kolačiće u druge svrhe koje su u suprotnosti s gore navedenim odredbama.

Više o Google-ovoj upotrebi kolačića saznajte ovdje: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr

 

 

 

 

 

 

Traženi artikl već postoji u korpi

Da li želite da izabranu količinu dodamo na postojeću?

Tvoje liste želja