Politika privatnostiSIGURNOST I ZAŠTITA PODATAKA

 

Bel Car Cargo d.o.o. se obavezuje da će zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetilaca na svojoj Internet stranici. Izjava podrazumijeva zaštitu privatnosti podataka i korišćenje vaših ličnih podataka koje unosite, a Bel Car Cargo d.o.o. ih prikuplja i obrađuje prilikom vaše posjete Web stranici i ugovornog procesa. Takođe se obavezujemo za primjenu „kolačića“ i politike korištenja istih na Internetu.

 

Kompanija Bel Car Cargo d.o.o. saglasna je da prikuplja osnovne podatke o korisnicima koji su propisani zakonom i voljom korisnika u procesu ispunjenja naših obaveza. Lični podaci podrazumiievaju dio o identitetu pojedinca koji je pojedinac sam unio na vlastitu odgovornost.

 

Unosom podataka i registracijom na stranici Bel Car Cargo d.o.o. korisnici su saglasni da se njihovi upisani lični podaci obrađuju, kao i podaci prilikom naručivanja proizvoda i podaci prilikom plaćanja usluga, kao i ostali podaci koje korisnik unosi, a gore navedeno se obrađuje isključivo zbog naznačenih potreba prilikom sklapanja ugovora, podmirivanja obaveza, pristupa našim uslugama, kao i u informativne svrhe.

 

Bel Car Cargo d.o.o. ne smije koristiti navedene podatke u neke druge svrhe i dostavljati ih trećim licima, osim u slučajevima kada to određeni Zakon dopušta u svrhe zakona Bosne i Hercegovine.

 

Zaposlenici kompanije Bel Car Cargo d.o.o. kao i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti podataka.

 

Korisnici imaju pravo i izbor da se slože s načinom korišćenja njihovih podataka koje smo prikupili; imaju izbor da se njihovo ime ukloni ili da se ne koristi za marketinške svrhe u zavisnosti od njihovih želja.

 

Korisnici su saglasni s pristupom kolačićima (cookies) na njihovim tehnološkim uređajima prilikom pristupa našoj stranici. Ti podaci se čuvaju dok traje proces usluge i zavise od želje korisnika ili u specifičnim situacijama će zavisiti od Zakona koji to propisuje. Podaci se prestaju obrađivati i oni se brišu nakon završetka cjelokupnog procesa korišćenja, tačnije kada se ugovorni proces prekine. Ostali podaci koji se usaglašavaju sa zakonskim normama arhiviraće se u skladu sa zakonskim odredbama zavisno koji uslužni odnos smo kreirali, što znači da će zavisiti od Zakona o računovodstvu, reklamacionog procesa i slično.

 

Podaci prikupljeni radi prodajnog procesa arhiviraće se 12 mjeseci nakon zadnje prodajne transakcije uzimajući u obzir i reklamacije, isporuku naših proizvoda, garancijsku politiku itd.

 

Navedena saglasnost je u skladu s politikom naše kompanije o zaštiti ličnih podataka i ostalim propisima zaštite korisnika na Internet stranicama. Podaci su u saglasnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača, sa paragrafima Zakona o zaštiti ličnih podataka.

 

Vaše je pravo da nas kontaktirate i zatražite mogućnost ispravke, brisanja vaših ličnih podataka. Mi smo tu da vam odgovorimo na vaše zahtjeve te nas možete kontaktirati na e-mail: info@belcar.ba. Također, možete nas i fizički kontaktirati dolaskom u našu radnju ili nas kontaktirati na telefone koji su istaknuti na našoj web stranici. Ukoliko ne ispunjavamo vaše zahtjeve, Vaše je pravo da kontaktirate Agenciju za zaštitu ličnih podataka.

 

Navedena odredba o zaštiti ličnih podataka vrijedi isključivo za našu Internet stranicu, a svi ostali linkovi ili pristupi drugim stranicama, koji nisu pod našom kontrolom, imaju vlastite odredbe u skladu sa zakonima i obavezni ste ih posebno pročitati ukoliko ste im pristupili. Korisnici bi trebali čitati vlastite odredbe svake web stranice ukoliko žele započeti određeni proces na njima i biti svjesni da zakon na ovoj stranici važi za našu kompaniju, a da ostale web stranice moraju same istaknuti svoje odredbe o zaštiti podataka.

 

Sve eventualne promjene u odredbama o privatnosti biće u budućnosti objavljene na ovoj stranici.

Traženi artikl već postoji u korpi

Da li želite da izabranu količinu dodamo na postojeću?

Tvoje liste želja